Hör ni visselpipan?

Kent Ekeroth. Vet ni vem det är? Det är Sverigedemokraten med järnröret. Mannen som tillsammans med Erik Almqvist gick omkring på Stockholms gator hållandes i ett järnrör medan Almqvist uttalade sig rasistiskt och sexistiskt. Kort efter att ovan nämnda skandal uppdagats lämnade Ekeroth sina politiska uppdrag. Detta var i november 2012. Nu är han dock tillbaka i politiken och givetvis väntar han inte länge med att sticka ut sin främlingsfientliga haka.

Ekeroth föreslår nu i en riksdagsmotion att Kriminalvården (och andra berörda myndigheter) lagligt ska få registrera nationalitet, något som i dag enligt lag är förbjudet. När man läser motionen är det inte särskilt svårt att förstå att Ekeroth åtminstone misstänker att det finns en koppling mellan nationalitet och brottslighet. Han vill nämligen att alla med invandrarbakgrund ska registreras, både de som själva har invandrat och de som har invandrande föräldrar. Ekeroth vill alltså även att svenskfödda ska registreras. Det räcker att de har en utomlandsfödd förälder för att Ekeroth ska vilja föra statistik på dem. Så här skriver Ekeroth i motionen:

Jag menar att Sverige måste kunna ha tillgång även till information och statistik i den grupp som i dagsläget endast benämns ”svenska medborgare”. För att kunna förstå trender, mönster och hur samhället utvecklas kan vi inte blunda för den invandrarrelaterade brottsligheten eller de ekonomiska konsekvenserna bland den första eller andra generationens invandrare som erhållit svenskt medborgarskap.

Invandrarrelaterad brottslighet? Vad menar Ekeroth? Han fortsätter så här:

Utöver detta ska förutom det redan anförda om första generationens invandrare, statistik även föras på dem som är andra generationens invandrare, det vill säga de som kanske aldrig haft annat än svenskt medborgarskap, men som har en eller två föräldrar födda utomlands. Här ska då föräldrarnas ursprungsnationalitet anges. Anledningen till detta är återigen för att få tillgång till relevanta parametrar för att förstå samhällsutvecklingen eftersom kultur och värderingar inte försvinner bara för att någon erhållit ett medborgarskap. Brottsförebyggande rådet använder redan denna definition i vissa fall för att beskriva statistiken, vilket de exempelvis gjorde i rapporten ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet” från 2005.

Ser ni vad det är Ekeroth skriver? Ser ni vad det faktiskt står? Han skriver att kulturer och värderingar inte försvinner bara för att någon erhållit medborgarskap. Jag får läsa texten flera gånger för att förstå vad det faktiskt är som står där.

Och kära läsare. Det är här rasismen visar sig i ett fullkomligt strålande ljussken. Jag skulle vilja påstå att det är nu Sverigedemokraterna faktiskt helt utan tvekan visar sin bruna sörja och på allvar berättar för oss att de faktiskt är vad de är. Alltså rasister.

Ett barn som föds i Sverige med en svensk pappa och en fransk mamma. Vilka kulturer och värderingar menar Ekeroth och Sverigedemokraterna att det barnet bär på och som kan ses som en del i den kriminella banan? Eller barnet som har en spansk pappa och en svensk mamma? Eller barnet som har en svensk mamma och en iransk pappa? Eller barnet som har en svensk pappa eller en amerikansk mamma? Eller barnet som har två danska, thailändska eller pakistanska föräldrar? På vilket sätt får barn med en eller två utlandsfödda föräldrar kultur och värderingar med sig som påverkar deras eventuella kriminalitet?

Jag förstår det icke!

Jag är gift med en man som har en svensk mamma och en spansk pappa. Han har ingen kriminell historia och inga som helst planer på att skapa en kriminell framtid. Dessutom har han inga värderingar eller kulturer från sin spanskfödda pappa som gör att han på något sätt borde vara intressant för någon som helst statistik. Detta inte ens om han begår ett brott faktiskt. Det enda som skiljer honom från våra helsvenska vänner är hans förkärlek till julpynt. Hur det skulle kunna påverka statistiken till att förefalla intressant för Ekeroth och Sverigedemokraterna har jag mycket svårt att se.

Jag repeterar faktum nu. Ekeroth vill registrera både utländska och svenska interner. För den svenska medborgaren ”räcker det” om denna har en utlandsfödd förälder för att registreras som avvikande. En förälder som kanske aldrig ens funnits i den intagnas liv. Men ändå. Blodsbandet räcker för att Ekeroth och hans partikamrater ska misstänka att det finns en koppling till den kriminella handlingen. Visst är det fler än jag som hör den rasistiska visselpipan? Den ljuder högre än någonsin förr och den är utan tvekan blåsippeblå.

Det Ekeroth och Sverigedemokraterna gör är dessutom fullkomligt livsfarligt. De påbörjar vägen mot att registrera nationalitet. Under 30-talet fanns en liten mustaschprydd man i Tyskland som gjorde på precis samma sätt. Ekeroth kan förmodligen sin grundskolehistoria ganska väl. Genom att börja med ”de besvärliga” (alltså de kriminella) vinner han mark hos väljarna. Givetvis är de allra flesta svenskar emot kriminalitet. Vi vill ha ett fredligt Sverige utan brott. Särskilt våldsbrotten upprör oss. Men handen på hjärtat nu. Tycker vi att personer som begått brott ska särbehandlas pga deras nationalitet? Tycker vi att det är viktigt att veta var alla dessa medborgare är födda? Tycker vi att det är viktigt att veta var deras ena förälder är född?

Om vi svarar ja på den frågan bör vi genast ställa oss följdfrågan varför vi tycker det är viktigt? Vad ska vi göra med informationen egentligen? Ska vi utvisa våra svenska medborgare som begår brott? Vart då? Ska vi utvisa invandrare som begår brott? Det gör vi ju redan!

Hitler började med att registrera bråkstakarna. Därefter utvidgade han sina register. Vad han sen använde dessa register till vet vi alla mycket väl. Nu tror jag inte att Ekeroth har en vision om att bygga koncentrationsläger i Sverige och gasa alla invandrare. Han har säkert inte heller någon som helst vision om att gasa min man eller utvisa honom till Spanien. Men faktum är att han började med att vandra på Stockholms gator med ett järnrör i handen. Därefter tog han en paus från politiken. Nu är han tillbaka och lägger ett första förslag till registering av nationalitet. Han vill registrera invandrare och han vill registrera svenska medborgare. Det sistnämnda dock endast om de har en utlandsfödd förälder. För där drar Ekeroth sin tydliga gräns. Är blodet blandat med en annan nationalitet än svensk ska du registreras. Minsta lilla koppling till ett annat land är skäl nog för registrering. Skäl nog för att Ekeroth och Sverigedemokraterna tror sig kunna hitta intressant statistik. Visselpipan, den blåsippeblå. Visst hör ni den?

Ekeroth är en farlig man som är medlem i ett farligt parti. Och alla är vi nu ute på en mycket tunn is. Går motionen igenom har vi sagt ja till att särbehandla människor pga deras nationalitet. Och på grund av deras föräldrars nationalitet. Blodsbandet är det som ska särskilja vi från dem. Har ni hört det förr? Kan även ni er grundskolehistoria?

För faktum är att historien upprepar sig och för första gången är jag så pass rädd för Sverigedemokraterna att jag gråter en stund i min mans spansk-svenska armar.

/Mrs Martin, december 2014.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hör ni visselpipan?

  1. Damien skriver:

    Fast detta stämmer ju inte som jag förstår det, det har sagts mig att det inte finns någon sådan motion. Vad har du för källa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.