Hej midsommar, här kommer jag och mina bröst!

Jag har köpt en supersnygg långklänning till midsommar. Den är vit upptill och svart nedtill och har ett blixtlås som liksom sitter snett över midjan. Hög i halsen och djup i ryggen är den och den är helt och totalt genomskinlig. Låter inte så tjusigt kanske men den är verkligen tjusig!

På tal om det där med att den är helt genomskinlig. Jag förstår att ni hakade upp er på just den pyttelilla detaljen. För när jag står i provrummet hittar jag en underklänning på galjen vilket givetvis är bra. Det är en klar fördel om genomskinliga klänningar har en tillhörande underklänning. För vi talar verkligen om helt genomskinlig här. Så det är bra att det finns en underklänning. Det märkliga är dock att underklänningen inte bidrar ett skvatt till vad jag personligen tycker att den ska bidra till. Är det fler än jag som liksom förutsätter att den ska täcka det man inte vill visa? Det gör den INTE kan jag säga. Den är silkig och vit och fin men otroligt u-ringad! Faktiskt så u-ringad så den liksom ringar in brösten. På utsidan av dem. Förstår ni hur jag menar? Underklänningens u-ringning lägger sig precis på utsidan av brösten och skapar en förstärkande vit cirkel under den genomskinliga klänningen. Hej kom och hjälp mig liksom.

”Gud så konstigt”, tänker jag där jag står i provrummet. ”En genomskinlig klänning vars underklänning liksom ramar in brösten”?? Jag som inte tycker om u-ringat i vanliga fall blir alldeles paff. Designers som har sytt denna måste vara en sån där typ som designar volangklänningar med volanger kring låren. Ja, så måste det vara.

Nåväl. Jag tänker att jag får jaga rätt i en annan underklänning och går till kassan för att betala. Kassörskan glittrar med sina välsminkade ögonfransar och berättar att klänningen är på REA och att den därmed är ett riktigt kap! Den är ju så oerhört snygg också!

”Jovars” tänker jag tyst för mig själv. ”Nog är den ett kap alltid, i alla fall om man vill ha en långklänning som verkligen visar brösten allt vad som går”.

Jag betalar och lämnar butiken. Springer förbi underklädesbutiken i gallerian och frågar efter en underklänning som är djup i ryggen och hög i halsen. Kvinnan bakom disken funderar i ungefär 1,5 sekund och säger sen att några sådana säljer de inte.  Hon tror inte heller att det finns att köpa såna underklänningar.

”Jaha, det var tråkigt för jag har just köpt en klänning som är ett riktigt kap och vars yttersta syfte är att visa upp mina bröst så mycket det bara går”.

Kvinnan tittar förvånat på mig och ser ut som om hon inte riktigt tror mig. Jag önskar henne en trevlig midsommar, lämnar butiken och sätter samtidigt mitt sista hopp till min sykunniga mamma och hoppas att hon hinner sy en underklänning till mig innan fredag. Sen stressar jag vidare.

Det tar ungefär en timme innan polletten trillar ner. Jag står i rulltrappan och brister ut i fullständigt gapskratt när det så sker. Jag har ju, givetvis såklart jamenvisst, provat underklänningen bak och fram! Den djupa u-ringningen ska ju vara bak eftersom klänningen är likadan och den höga delen, som jag trodde var baksidan, ska vara fram! Herregud liksom. Vad är det för fel på mig?

Byxor is da shit. Så är det bara. Att jag aldrig lär mig det. Men å andra sidan, är det midsommar så är det.

Jag har numera ett riktigt klänningskap hängande i min garderob.

/Mrs Martin, juni 2014.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.