Hur många människor tänker Du vända ryggen?

 

När jag läser på Sverigedemokraternas sida står följande under rubriken Invandring (som för övrigt är deras första rubrik under avsnittet Våra viktigaste frågor):

”För att komma tillrätta med integrationen måste invandringen till Sverige kraftigt begränsas till en nivå där det finns möjlighet för invandrarna att anpassa sig till det svenska samhället”. 

Vilken nivå menar Sverigedemokraterna egentligen? Vilken nivå är det som är så viktig att nå?

Som jag tolkar det menar Sverigedemokraterna att integrationsproblemen ska lösas genom att i första hand kraftigt begränsa invandringen. Det är en del av deras förslag till lösning på det problem som Sverigedemokraterna tycker att invandringen innebär. ”Lösningen” är alltså att lämna människor utanför. Låta dem stanna i sina hemländer. Inte kunna ta sig in i Sverige. Det är vad Sverigedemokraterna ser som en bra lösning på integrationsproblemet. Jag kan inte tolka deras politiska ståndpunkt på något annat sätt. Det är vad Sverigedemokraterna förespråkar och det är vad deras väljare röstar för. Att kraftigt begränsa invandringen.

 

Låt oss för ett ögonblick reflektera över varför dessa människor, invandrarna alltså, kommer till Sverige från allra första början.

För att de flyr. De allra allra flesta flyr. De flyr från krig. Från svält. Från våld och misär. Stannar de kvar i sina hemländer riskerar de livet. Döden. Inte sällan föregås den av ett systematiskt och så fruktansvärt smärtsamt våld att vi i västvärlden knappt kan föreställa oss det. Män tvingas se på när deras fruar våldtas om och om igen. Barn våldtas, inte sällan av flera förövare. Vi pratar om gruppvåldtäkter av vidrigaste och värsta sort. Hela familjer lemlästas. Misshandlas och torteras. Det systematiska våldet är välplanerat. Grundligt utfört. Plågsamt genomfört. Det sker i många länder utanför Europa och det är från dessa länder de allra flesta flyktingar kommer. De flyr från en säker död till vad de tror ska bli ett bättre liv. De flyr för att överleva. Inte i första hand för att leva. Utan för att överleva.

Vänd frågan till dig själv. Vad skulle krävas för att du skulle fly hals över huvud från ditt hemland? Packa en väska mitt i natten, lyfta barnen ur deras sängar och i vild panik överge allt det du håller tryggt och kärt för att förmodligen aldrig mer kunna återvända. Exakt hur skulle situationen se ut innan du inte såg någon annan utväg? Och framförallt: Skulle du önska att ett annat land tog emot dig eller skulle du önska att alla dörrar var stängda? 

Sverigedemokraterna och deras väljare tycker att integrationspolitiken är så problematisk att de vill påverka den genom att kraftigt begränsa invandringen. Vi är dock många som inte delar deras åsikt. Vi är många som tycker att invandringen som minst ska vara på den nivå den är i dag. Vi är många som gärna ser att vi tar emot ännu fler invandrare. Att vi hjälper fler. Att alla Europas länder går samman och hjälper fler. Tar emot människor och låter dem överleva. Och med rätt använda resurser till slut också hjälper dem att leva. Vi ryms. Jag lovar att vi ryms! Och pengar finns det gott om. Vi måste bara fördela dem på ett bättre sätt.

Sverigedemokraternas stängda dörrar innebär en ökad misär. För så här är det:

Varje flykting som vi nekar en plats står kvar i sitt hemland. Varje flykting som vi nekar en plats blir kvar i sin misär. Varje flykting som vi nekar en plats riskerar att våldtas, torteras och slutligen dödas. Sådan är verkligheten. Den kan inte ens en Sverigedemokrat blunda för. Förstår ni vad det är som Sverigedemokraterna försöker driva igenom? 

En röst på Sverigedemokraterna är att ta ställning. Som jag ser det är den rösten att ta ställning för döden. Åt en annan människa. Det är makalöst märkligt hur man kan vilja ta ställning för det. Jag förstår det inte. Hur mycket jag än lyssnar på era motiveringar så förstår jag dem inte.

Vill vi leva i ett land som ”förbättrar integrationspolitiken” genom att stänga dörrar? Inte alla dörrar kanske. Men många. Och varje stängd dörr är en människa som vi vänder ryggen till. Vi vänder ryggen. Mot en människa.

Det spelar ingen roll om Sverigedemokraterna har andra punkter i sitt partiprogram som är kloka och bra. Det faktum att de vill överge de människor som behöver Sverige som allra mest smular liksom sönder övriga delar av partiprogrammet. Deras ställningstagande under deras första rubrik i avsnittet om deras viktigaste frågor säger allt. När man har läst den punkten finns det egentligen ingen anledning att fortsätta läsa. Deras partiprogram slutar redan där.

Ta ställning till hur många människor just du vill vända ryggen till innan du röstar i riksdagsvalet.

Ta ställning. Nu.

/Mrs Martin, 30 maj 2014.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.